خرید آنتی ویروس آواست
خرید آنتی ویروس آواست
آنتی ویروس آواست (Avast)، یک شرکت ساخت محصولات امنیتی چند منظوره برای سیستمهای کامپیوتری از جمله ویندوز، لینوکس، مک، اندروید و IOS است. آنتی ویروس آواست علاوه بر نسخههای اشتراکی که مشمول پرداخت هزینهی خریداری هستند، دارای نسخههای رایگان نیز بوده که در مجموع این نسخهها در قالبهای ایمنی کامپیوتر، ایمنی مرورگر، نرمافزارهای ضد ویروس، دیوار آتش، نرمافزارهای ضد فیشینگ، ضد جاسوسافزار و ضد هرزنامه در دسترس کاربران قرار گرفتهاند. در سال 2017، آنتیویروس آواست بیشترین فروش را در بازار نرمافزارها و برنامههای آنتیویروس تجربه کرد.
در فوریه سال 2018 و آزمایش پلتفرمهای مختلف شرکتهای سازندهی نرمافزارهای ضد بدافزار که توسط AV-TEST انجام شد، نسخهی رایگان آنتی ویروس آواست در دستهبندی حفاظت و ایمنی نمرهی کامل 6 از 6 را از آن خود کرد. در این آزمایش، این نرمافزار 100 درصد از نمونههای بدافزاری را شناسایی کرده و همچنین در آزمونی مشابه برای اپلیکیشنهای گوشی هوشمند نیز ضد ویروسهای توسعه یافته توسط این شرکت موفق به شناسایی تمامی بدافزارهای به کار برده شده در آزمایش شدند.
آنتی ویروس آواست، محصولی از شرکت نرمافزاری آواست بوده که دفتر مرکزی آن در پراگ، جمهوری چک قرار دارد. شرکت نرمافزاری آواست علاوه بر تولید آنتیویروس و محصولات امنیتی برای سیستمهای رایانهای، در تحقیق و توسعه در زمینههای یادگیری ماشین (Machine learning) و هوش مصنوعی (Artificial Intelegence) نیز فعالیت میکند.
طبق آمار ارائه شده در سال 2018، ماهیانه بیش از 435 میلیون کاربر فعال برای محصولات شرکت آواست ثبت شده است.. این شرکت کامپیوتری در آوریل 2020 در بازار فروش برنامههای ایمنی سایبری جایگاه دوم را در میان تمامی شرکتهای توسعهدهندهی نرمافزارهای اینچنینی به دست آورد. این شرکت همچنین در 25 دفتر نمایندگیاش در سرتاسر دنیا برای بیش از 1700 نفر به طور مستقیم اشتغالزایی کرده است. شرکت توسعه نرمافزارهای ایمنی سایبری NortonLifeLock که پیشتر با نام Symantec شناخته میشد، در ژوئیه 2021 پیشنهادی برای ادغام شرکت Avast را ارائه داده و آن را رسانهای کرد، و در ماه اوت همین سال شرکت آواست با قراردادی 8 میلیارد دلاری این پیشنهاد را پذیرفت. البته، شرکت آواست در سال 2016 با پیشنهاد 1.3 میلیارد دلاری، شرکت نرمافزاری AVG Technologies را که در آن زمان سومین شرکت پرفروش آنتیویروس در جهان بود با خود ادغام نموده بود.
بررسی بیشتر آواست
با توجه به اینکه امروزه، رایانه و نرمافزارها و برنامههای مختلف گوشیهای هوشمند و همچنین اینترنت، بخشی جدایی ناپذیر از کنشهای روزمرهی انسان مانند کسب و کار، آموزش، سرگرمی و ارتباطات را فراهم آورده اند، حفاظت از امنیت این سیستمهای الکترونیکی مهمترین جنبه در حفاظت و نگهداری از این ابزارهای اساسی زندگی امروزه است. در این میان، انتخاب آنتی ویروس برای ویندوز، سیستم عاملهای پلتفرم لینوکس، مک، اندروید، IOS و سایر پلتفرمها امری ضروری و اجتنابناپذیر به نظر میرسد.
شرکت نرمافزاری آواست در سال 1988 توسط ادوارد کوچرا و پاول باودیس تاسیس شد. همکاری این دو در کمتر از یک سال به تولید اولین آنتی ویروس آواست انجامید، ولی در خلال انقلاب چکسلوالی در سال 1991 فعالیتهای اقتصادی کشور و به تبع آن فعالیتهای شرکت آواست تحت شعاع قرار گرفت.
در سال 1995 اولین برنامهی آنتی ویروس آواست برای ویندوز 95 توسط یکی از کارمندان این شرکت به نام اندری ویچک نوشته شد، اما این شرکت همچنان در جدالی سخت با مشکلات اقتصادی بود. با این وجود، در سالهای آخر دهه 90 میلادی پیشنهاد ادغام این شرکت با شرکت نرمافزاری McAfee که تا آن زمان لایسنس موتورهای آنتی ویروس آواست را تایید میکرد رد شد.
شرکت آواست از زمان تاسیس تا به امروز فراز و نشیبهای اقتصادی زیادی را به خصوص در ابتدای کار در دههی 90 میلادی تجربه کرده است، ولی نرمافزارهای توسعه داده شده توسط مهندسین این شرکت همواره در میان 3 ردهی برتر بازار خود قرار داشتهاند. اگرچه این شرکت در سال جاری با شرکت نرمافزاری Norton ادغام شد، ولی انتقال سهام شرکت و همچنین مراتب اداری آن تا نیمهی سال 2022 به طول خواهد انجامید.
شرکت نرمافزاری آواست با ساخت آنتی ویروس آواست سهم بزرگی در رقابت بازار آنتی ویروس از بین شرکتهای نرمافزاری مختلفی همچون eset، McAfee، مایکروسافت و سایر شرکتهای حاضر در زمینهی تامین امنیت سایبری دارد.
یک آنتی ویروس، وظفهی شناسایی بدافزارهایی همچون ویروسها، کرمها، باجافزارها، جاسوسافزارها و .. را بر عهده دارد. هر کدام از این بدافزار (Malware) ها در صورت ورود به سیستم رایانهای ممکن است سبب ایجاد خرابی در سیستم، از بین رفتن دادههای کاربر، کاهش پهنای باند، سرقت اطلاعات، کاهش سرعت محاسبات و ... بشوند.
آنتی ویروس آواست با دارا بودن قابلیت حفظ امنیت سایبری به صورت Real-time میتواند بهروزرسانیهای خودکار داشته و همچنین با استفاده از ابزار ضد بدافزاری و سپر ایمنی، کاربران را از داشتن یک آنتی ویروس قدرتمند بر روی دستگاه هوشمندشان مطمئن سازد.
ویروس چیست:
ویروسها امروزه در دنیای دیجیتال توسط اکثر کاربران شناخته شده اند. این بدافزارها به محض ورود به یک سیستم دیجیتال مانند کامپیوتر، تبلت یا گوشی هوشمند شروع به تکثیر خود کرده و درایوهای سیستم را آلوده میکنند.
ویروسها برای شرکتهای نرمافزاری، رایانهای و امنیتی نقشی مخرب و آسیبزننده دارند، به طوری که دولتها و شرکتهای خصوصی سالانه بودجهی هنگفتی را صرف نگهداری و بهروزرسانی تجهیزان امنیت سایبری و ایمنی نرمافزاری میکنند. توسعهدهندگان و نویسندگان برنامهی ویروسها در اغلب موارد انگیزههای مالی یا سیاسی داشته و تعداد پرشماری از آنها شناسایی شده و تحت تعقیب بینالمللی قرار گرفته اند.
همچنین، باید به یاد داشت که تمامی بدافزارهای موجود در سیستمهای رایانهای و نرمافزاری ویروس نیستند، بلکه ویروسها تنها بخشی از دایرهی وسیع بدافزارها که شامل کرمها، باجافزارها، جاسوسافزارها، اسبهای تروجان، و سایر نرمافزارهای مخرب هستند را تشکیل میدهند.
بازار رقابت:
همان طور که بیان شد، شرکتهای اصلی رقیب آنتی ویروس آواست در بازار نرمافزارهای امنیتی شرکتهایی مانند مایکروسافت، مکآفی (McAfee) و ESET هستند. اگرچه شرکتهای نوظهوری مانند Coalfire و DirectDefence در این بازار در حال جایگزین شدن با شرکتهای آنتیویروسهای قدیمی موجود هستند، اما در عین حال تلاش این شرکتهای باسابقه در بهروزرسانی، نامگذاری و تغییر شعار و رویکرد خود در سالهای اخیر روند کاهش عرضه و فروششان را کند کرده است. در سال جاری، آنتیویروس آواست شعار خود را تغییر داد و عبارت «حفاظت از آزادی دیجیتال برای تمامی شهروندان برخط (آنلاین)» را برگزید.
شعارهای آواست:
شرکت آواست در بیش از 30 سال فعالیت آن دارای شعار «امنیت سایبری برای همه» بود. همانطور که عنوان شد، این شرکت اخیرا شعار خود را به حفاظت از آزادی دیجیتال برای تمامی شهروندان آنلاین تغییر داده است. این شرکت خود را متعهد میداند تا برای تمامی کاربرانش، ابزار مورد نیاز برای ایمن ماندن از حملات سایبری و بدافزارها را در دنیای دیجیتال فراهم آورد.
جوایز متعددی که آنتی ویروس آواست از مجلات و منتقدین مختلف از جمله VB100 ماهانه به دست میآورد خود گواه قدرت این شرکت در تولید نرمافزارهای ایمنی رایانهای و کارایی آنان در حفاظت از شبکه و سیستم است. همچنین، این شرکت نسخهی رایگان آنتی ویروس آواست را اغلب به عنوان نسخهی تست در نظر گرفته و به همین دلیل کلیهی ویژگیهای اساسی نسخههای غیر رایگان را نیز در آن گنجانده است، چرا که به باور مدیران این شرکت، نسخهی رایگان پایه و اساس تمام محصولات ضد ویروس و امنیت سایبری آنهاست که برای اولین بار توسط کاربران مورد آزمایش و بررسی قرار خواهد گرفت.
روش کار آنتی ویروس آواست:
عموما یک نرمافزار ضد ویروس به صورت دائم در حال اسکن کردن سیستم عامل هوشمند نصبشده بر روی رایانه یا گوشی موبایل است. وارد شدن هر فایل و دادهای به کامپیوتر توسط هر وسیلهای یا از ورودیای مانند اینترنت همواره موجب ایجاد دردسرهای زیادی برای کاربران شده است. آنتی ویروس آواست مانند تمام انواع دیگر آنتی ویروس، فرمت فایلهای مخرب را شناسایی کرده و سریعا اقدام به حذف و پاک کردن هر موردی که به تشخیص خودش برای سامانهی هوشمند مضر باشد خواهد کرد.
با توجه به اینکه توسعهدهندگان و نویسندگان ویروسها هر روز فرمتهای جدیدی را برای توسعهی بدافزارها به کار میبرند، بنابراین شناسایی ویروسهای جدید و از بین بردن و به اصطلاح نابود کردن (Terminate) آنان در کمتر از چند ثانیه، وظیفهی مهندسین علوم کامپیوتر و برنامه نویسان در توسعهی آنتیویروسها و نرمافزارهای ضد بدافزار (Antimalware) است. بنابراین، هر چه یک آنتیویروس بهروزتر بوده و با فرمتهای بیشتری از بدافزارهای آشنا باشد، کارایی بیشتری داشته و در بازار رقابت با استقبال بیشتری مواجه خواهد شد.
آنتی ویروس آواست با دارا بودن یکی از قویترین سرورهای بهروزرسانی برای نرمافزار و اپلیکیشنهای متعدد خود از این حیث شهرت خوبی در بین تمامی برندهای فعال در این زمینه دارد، اما با این حال بعضی از کاربران اواست از طولانی بودن زمان انتظار برای دریافت نسخهی بهروز آنتیویروسشان گلهمند هستند.
نقاط ضعف آنتی ویروس آواست:
رقابت در بازار فروش، موفقیتهای پیدرپی مالی و تجاری و همچنین پیامهای گستردهی بازاریابی در شبکههای اجتماعی مختلف، اگرچه باعث شناختهشدن بیش از پیش آنتی ویروس آواست گردیده و این شرکت هماکنون به رقیبی بی بدیل در بازار نرمافزارهای رایانهای تبدیل شده است، اما این شرکت همچنان نواقص و معیبی در محصولات عرضهشدهاش به سراسر دنیا داشته که کاربران حرفهای و کسانی که به طور طولانیمدت از آن بهره میبرند از این معایب شکایت کردهاند. مواردی همچون:
- بهروزرسانیهای دیرتر از حد معمول
- مشکلات ظاهری و UI (Use Interface)
- طولانی بودن زمان نصب نرمافزار
- مشکلات به کار بردن آیکن و اپلیکیشن آن